Välkommen till världen lillebror

 
En bäddad vagga i väntan på lillebror
 
2021-11-11
Graviditetsvecka 38+0 och vi hade tid bokat för igångsättning av förlossningen. Det var några nervösa dagar här innan då både Charlie och Hugo är födda tidigare än så. 
 
Men bebis stannade i magen och vi åkte in till förlossningen som planerat vid 07 i torsdags. Då jag helst bara ville bli igångsatt om kroppen var mogen så de kunde ha hål på hinnorna direkt var jag helt övertygad om att vi skulle få åka hem igen utan bebis. Men så blev det inte!
 
Vi kom in till förlossningen vid 7.30 och jag fick sitta med ctg och vi passade på att äta frukost i lugn och ro. Vid 8.30 kom en helt fantastisk barnmorska för att kolla status och det visade sig att bebis var fixerad långt ner, tappen var helt utplånad och jag var öppen tre cm. Hurra! Så 8.45 tog hon hål på hinnorna och vi insåg lite chockat att det visst skulle bli bebis denna dag.
 
Vid blev inskrivna, fick ta covid-test och satt med ctg en stund till och vid 10 kopplade de bort den och vi tog en promenad bort till bilen och hämtade babyskydd och våra väskor. Hade lite sammandragningar men inget som gjorde direkt ont. 
 
Vid 11 gjordes en ny koll och jag var då öppen 5-6 cm men fortfarande inga direkta värkar. Så vi tog beslut att sätta värkstimulerande dropp vid 11.30 och då kom det igång ganska direkt. Dock inte alls så hysteriskt intensivt som jag var inställd på efter Junos förlossning utan jag hade fortfarande paus mellan värkarna. 
 
Så efter att ha tagit ett par rejäla värkar med lustgasen så började krystvärkarna klockan 12.15 och klockan 12.23 föddes han. 
 
 
3185 gram och 48 cm efterlängtad liten lillebror. 
 
Och ännu en 40-minuters-förlossning men ändå så olik förra gången. Väldigt glad att jag slapp stormvärkarna men att det ändå gick fort. En så lyckad förlossning på alla sätt.
 
 
 
Och nu myser vi runt här i bebisbubblan, väntar på att mjölken ska rinna till, gråter lite för att lillebror är så himla fin och funderar på vad han egentligen ska heta? Älskade älskade lille skatt. Så lycklig att du kommit till oss.  
0 kommentarer