Hej Peggy

Det finns ju fynd och så finns det fynd! Och detta lilla fynd jag ska visa är helt klart ett fynd som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Dels för att jag letat i några år men också för att det verkligen var ett FYND. Men också för att det blev första saken jag köpte till bebis i magen. 
 
Jag har sedan Juno var bebis varit på jakt efter en barnmatsstol som heter Peggy efter att ha sett den hos Julia. Peggy som designades av Karin Mobring 1959 och såldes på Ikea är dock oftast både dyr och svår att få tag i.
 
Men så en dag i maj dök den upp på marketplace. Två timmar bort men för 50 ynka kronor. Ganska stor skillnad mot de 1500 kronor och uppåt som den kostat på auktion. Så det var ju bara att hoppa in i bilen och ta en tur.  
 
 
 
Den var i ganska bedrövligt målat skick men inget som inte lite sandpapper och målarfärg kunde lösa. Vi tog med den till snicken där Charlie och Juno hjälpte mig att slipa innan V tog över och sprutmålade den. 
 
Och nu, efter flera års letande så står den här i vårt matrum. Man älskar ju den känslan av att äntligen få tag i något som man letat efter! Och särskilt när det är ett riktigt fynd. Älskar!
 
(null)
(null)

Är den inte vacker? Älskar formen på den. Så nätt och tidlös. 
  (null)
 
Nymålad och redo för att älskas och användas i många år till. Man kan ju inte låta bli att undra hur många små som fått sitta i den och äta hittils?
Och hur sjukt för övrigt att vi kommer ha en liten som ska sitta där och äta. Känns nästan helt ofattbart!


0 kommentarer