Scones

 
Vi brukar ha ungefär en dag i veckan när vi bara äter kvällsmat. Mest för att vi inte orkar laga middag men också för att frukostmiddag är det bästa jag vet. Gröt, scones eller äggmackor. Livet ändå!
 
Idag åt vi lunch ganska sent så då blev det alldeles lagom med lite scones och yoghurt till kvällen.
 
Scones
4,5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
75 gram smör
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl vatten/mjölk/filmjök
 
Blanda mjöl, havregryn, salt och bakpulvet. 
Nyp in smöret i blandningen.
Rör i 2 dl vätska.
Knåda snabbt ihop till en deg och dela antingen i två stora runda kakor eller åtta mindre. 
Grädda i 200grader tills de fått färg. 
 
Äts helst med smör, marmelad och ost. MUMS!
0 kommentarer