Sista sommarlovsdagarna

 
Vips så har nästan sex lediga veckor passerat. Märkligt ändå hur det i början av juni känns som man har en hel evighet av sommar framför sig. Men så helt plötsligt från ingenstans så vaknar man en morgon i augusti. Luften känns klarare, kvällarna är mörkare och vardagen är precis runt hörnet igen.
 
Jag ska inte påstå att jag längtar till rutiner och vardag men efter sex veckor själv med barnen så ska det ändå bli väldigt skönt att slippa allt det där som hör till när man är just ensam med barn. Det är ju inte så mycket semesterkänsla egentligen faktiskt med att ständigt fixa frukost, lunch, mellis eller middag och se till att allas blodsocker håller sig på en jämn nivå. Fylla diskmaskin. Tömma diskmaskin. Och sen samma sak igen. Lägg till en graviditet i vecka 25ish och tröttheten som kommer med den. Phjuu.
 
Stor fördel dock med sömntutor och stora barn i familjen så morgnarna har varit lata och långa precis i min smak. Och vilka härliga veckor vi haft ändå trots att den är mamman tycker det kommer bli lite mer semester nästa vecka när alla barnen är på skola/föris och jag får jobba ostört om dagarna. För jobbat har jag också gjort en hel del denna semestern och det är ju helt klart lättare när man inte har alla barnen hemma.
 
Men först ett par sista lediga dagar. Och vi ska hinna klämma in utflykt, lek med kusinerna, dop, bröllopsfest och skolförberedelser. Sen är vi redo för hösttermin!
 
 
 
0 kommentarer