Kök

Hej hjärtan!
 
Jag behöver er hjälp. Älskar älskar älskar mitt kök sedan vi gjorde om det men det är liksom inte riktigt klart. Bortsett från att vi ska spackla och måla över kaklet så vill vi ha dit någon hylla/kroklist/vadsomhelst som liksom är det som saknas. Ni vet känslan? När det liksom är något som fattas?
 
 
Det är där i hörnet. Vi har haft problem att få till den hörnan sen vi byggde köket för 6 år sedan. Vi har haft överskåp, öppna hyllor, tavellist, bara en hylla osv men inget har känts helt hundra. Nu är dock känslan i köket väldigt annorlunda mot hur det såg ut innan och jag tror att en eller två hyllor där till vänster och sen en lång kroklist längs kaklet med tavlorna över där rakt fram. Vad tror ni om det?
 
 
 
Alldeles för tomt att inte ha någonting iallafall tycker jag. Hur hade du tänkt? Vad hade du valt?
 
Vill också så gärna byta ut handtagen till silvriga skålhandtag. Har äntligen hittat ett par med rätt cc-mått men på vissa luckor har vi handtagen stående och då blir det ju inte så himla snyggt tyvärr. Får låta mannen min klura vidare på det för det hade blivit så mycket bättre med nya handtag också!
 
 
Lamporna som ska vara över köksbordet ligger där i hyllan och väntar på att få komma upp. Kommer bli så himla bra! Det är ju bara det här med tiden och orken att få till sånna där smågrejer som behöver göras. Har en hel lista att beta av.
 
 
Älskade loppisfyndade lampan. 20:- liksom, kap! Skulle vilja ha något liknande till andra fönstret vid vasken. Men kanske en stående. Hmm får nog skrivas upp på loppislistan
 
Men för att återgå till det där tomma hörnet. Hjälp! Hur hade ni gjort? Eller ska vi köra på hyllor och kroklist? (har hittat en urfin gammal som hänger uppe på vinden som nog hade varit perfekt!)
<3
 
 
3 kommentarer
Josefin

Kanske något takhängt? Vet du vad jag menar ?
Eller en långsmal tallrikshylla. Eller en hörnhylla med krokar undertill.

Petra

Kul nöt ändå! Jag tänker en stor tavla med något motiv som inte alls har med kök att göra. Gärna nåt med lite djupa färger så det händer något. Kroklister är ju himla bra o då kunde du hänga finkastrullerna där så blir det också lite mer, inte platt. En träkub ca 30*30 målad i någon trevlig färg kan oxå va nåt, en plats att ställa fina saker på o lätt att byta ut. Den kmr ju oxå ut lite från väggen så det händer nåt. Tänk tavelvägg fast med saker! En klocka, nåt alster från barnen. Nån figur. En väggampel m en blomma i. Sådär, bara köra nu! /Petra

Anonym

Tycker era bänkskivor är så fina. Med vad har du behandlat dem? Vilket träslag är det. Har själv gamla, hemska gula i ek som jag skulle vilja ljusa upp. Osäker om det går men tycker era är sååååå fina.

Svar: Tack snälla! De är i furu och vitbetsade och sen behandlade med hårdvaxolja. Borde ju gå att slipa ner en ekskiva och vitbetsa med!
Sandra Grankvist