Nationaldag och citron&vallmokaka

Hej!
 
Har ni haft en fin nationaldag? Vi passade på att fira pappan j huset som fyller år i morgon. (hipp hipp hurra!) Ett alldeles lagom litet firande med hans mamma och två av hans syskon med familjer. Fika, grillning och fullt ös med hela huset fullt av kusiner hela eftermiddagen. Så härligt!
 
 
Pappan i huset fick en fasadflagga i tidig födelsedagspresent av mig och barnen och den åkte upp direkt. Passande på nationaldagen ju!
Den här lilla bordsflaggan har vi haft ett tag och den brukar alltid åka fram när någon fyller år och så klart på nationaldagen.
 
På tal om födelsedagsfika så har jag sett flera varianter av citron & vallmokaka på instagram och var ju så klart tvungen att testa att baka en själv. Och oj oj oj så god den blev!
 
 
 
 
 
CITRON OCH VALLMOKAKA
 
Ingredienser
2 dl socker
2 ägg
150 gram smält smör
1 citron, saften och finrivet skal
3 msk vatten
3 msk blå vallmofrön
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
 
Sätt på ugnen på 175 grader.
Rör ihop socker och smöret, blanda i äggen
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i äggblandningen tillsammans med vatten och citron.
Häll i en sockerkaksform och grädda nederst i ugnen i ca 40 min eller tills den känns klar.
 
Frosting
50gram rumsvarmt smör
100 gram philadelphiaost
en skvätt citronsaft
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
 
Blanda ihop allt och bred på kakan när den svalnat
 
 
 
 
 
Bakade också en alldeles ljuvlig jordgubbstårta. Lägger upp receptet imorgon för nu ropar sängen!
Natti natti!