Födelsedagstårta

Trötta familjen här hemma idag efter lång dag med kalasande igår. Men nu är alla barnen duschade och nerbäddade. Så fort Juno somnat ska jag också ha mig en dusch innan jag intar soffan. Man älskar ju söndagskvällar ändå!
 
Jag bakade den ljuvligaste jordgubbstårtan igår. En favorit här hemma som jag gjort många gånger. Så enkel men så så så god! 
 Minns inte vart jag hittade receptet från början men efter lite googlande så hittade jag att det nog iallafall ursprungligen kommer härifrån.
 
Jag brukar göra den på köpta tårtbottnar men igår slog jag på stort och bakade egen. Så simpelt och den blev så hög och fin.
 
 
RECEPT TÅRTBOTTEN
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
 
Klä kanten i en form med löstagbar kant med bakplåtspapper så att tårtbotten kan växa ordentligt utan att rinna över.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med elvisp. 
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till en klumpfri smet.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. 
Ta ut och lägg direkt i frysen så svalnar den fortare och blir lättare att dela i bottnar sen.
 
 
FYLLNING
4 dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1,5 tsk vaniljsocker
500 gram jordgubbar, delade i små bitar
 
Vispa grädden hårt.
Blanda färskost, florsocker och vaniljsocker.
Vänd ner ostblandningen och jordgubbar i grädden. 
Fyll mellan tårtbottnarna och spackla resten av tårtan med resterande fyllning.
 
Nom nom nom!
 
 
 
Perfekta tårtan till skolavslutning, midsommar, födelsedag eller alla andra tillfällen man vill fira!