Nybakat till frukost

 
Godmorgon fredag!
En fredag med blå himmel och strålande sol. Det är vi ju inte bortskämda med den här sommaren alltså, iallafall inte här i Småland. Men då är det ju extra uppskattat när det väl händer!
 
Jag startade morgonen häromdagen med att baka bröd. Nybakat måste ju ändå vara det bästa till frukost? Gott att ha i frysen så blir det som nybakat varje morgon!
 
 
 
Ingredienser
 
50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
2dl havregryn
2 dl rågmjöl
9-10 dl vetemjöl
 
Smula jästen och rör ut i vattnet.
Tillsätt resten av ingredienserna och knåda ordentligt.
Låt jäsa under duk ca 50 min.
Ta ut degen och dela den i två delar. Forma två "kakor" och kavla ut så de är ca 1,5cm tjocka. 
Dela i tårtbitar, strö över lite flingsalt och låt jäsa ca 40 min till.
Grädda i ugnen på 250grader i ca 13-15 min.
Tips! Jag körde varmluftsugn och gräddade båda samtidigt
 
Duka upp till frukost och njuuuut!
 
Ps, får du över till frysen? Testa att rosta dem, sååå gott!
 
 
 
 
#1 - - Hemma Hos Felicia:

det finns nog inget bättre än nybakat till frukost!!