Linsgryta med curry och kokosmjölk

Godkväll <3

Nyduschad i soffan efter en ledig dag. Vädret har ju varit så härligt idag och jag och småttingarna var ute en lång stund i trädgården. Så konstigt att få vårkänslor i januari. Väldigt härligt såklart men det skaver ju ändå lite när man tänker att det ju faktiskt bara är januari. Men ljuset blir man ju alldeles alldeles alldeles lycklig av iallafall!

Efter att vi vinkat av skolbarnen i morse (så skönt att de ofta vill gå själva till skolan så jag inte behöver dra ut Juno och Charlie på morgonen när de är lediga, extra skönt idag när bilen fortfarande är på verkstaden) så lekte Juno och Charlie tillsammans så jag hann jobba undan lite jag behövde få gjort idag och dricka en hel kopp varmt te. Njutet!

Nu njuter jag av att pappan i huset är hemma igen. Han ligger här jämte och kollar på en sci-fi-film. Inget för mig så jag tänker att jag passar på att dela med mig av ett helt fantastiskt recept på en linsgryta vi gjorde för första gången för någon vecka sedan. Gjorde en laddning till i söndags och har ätit till lunch både igår och idag. Mums mums mums alltså och då gillar jag inte ens linser, haha. Så låt inte det stoppa dig från att testa!

LINSGRYTA MED KOKOSMJÖLK
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry (jag hade 1 tsk till pga älskar curry)
2 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk (400ml)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Fräs löken i oljan. Tillsätt vitlök, curry och tomatpure och låt fräsa någon minut till.

Blanda i kokosmjölk, vatten, sambal, linserna och smula i buljongtärningen.

Låt koka i ca 10 min (eller hur länge det står på förpackningen att linserna ska koka)

Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris och färsk koriander.

Är och njut! <3