Sega bärrutor

I söndags skulle svärmor komma förbi på en kopp kaffe på altanen så jag passade på att premiärbaka en kaka som jag sett inne hos Julia Khouri för länge längesen. Och alltså den blev så så såååå god! Och så enkel att göra. Jag längtar redan till helgen så jag kan baka den igen! Så här får ni ett litet kvällstips ni bara måste testa, lova!

 
 
Egentligen skulle man låta den svalna och dela i rutor men vi orkade inte vänta och det gick precis lika bra det! Och det bästa av allt - man rör ihop allt i en kastrull och sen bara ner i en form och in i ugnen. Så smidigt!

 

RECEPT

150 gram smör
4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 dl bär (jag tog frysta hallon, men funkar ju med vilka som!)

Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper i en form på va 20*30cm.
Smält smöret och låt svalna lite. Rör sen i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker och blanda till en slät smet. Häll smeten i formen och strö över bären.
Grädda mitt i ugnen i ca 30 min (den ska gärna vara lite kladdig i mitten så håll koll på slutet)
Låt svalna och skär i rutor (eller så bara äter man den direkt!)

 
 

I helgen ska jag baka den med blåbär tror jag. Och tänk med rabarber i sommar. Ja alltså det går nog att ha i precis vad som! Baka och njuuuuut!