Ugnsrostad brysselkål

Äntligen lördag igen! Älskar! Jag och Juno tog en promenad till stan och njöt av det lite gråa men ändå skönt höstvädret. Nu blir det dock hemmamys för hela slanten. Barnen är peppade på halloween-pynt så det ska vi försöka få upp!

Det var ett par stycken som frågade på instagram om den ugnsrostade brysselkålen jag gjorde häromdagen. Så himla gott! Försöker hitta på lite andra tillbehör till maten än ris, pasta och potatis jämt. Och ugnsrostad brysselkål, spetskål, blomkål eller broccoli är helt klart favoriter här hemma!

 
Och det är ju så enkelt att göra! Jag brukar bara dela i mindre bitar, ringla över olivolja, salt och peppar. Sen in i ugnen tills de får lite färg och blir mjuka. Mums mums mums! Rostade pinjenötter på är ju också sååååå gott.

 

Så testa vettja, om ni gillar brysselkål vill säga :)